Startsida

LIBRIS hjälp

 

Hitta/Låna

Under fliken Hitta/Låna visas de LIBRIS-bibliotek som har titeln du har sökt fram. Biblioteken grupperas efter region.

Om du ställer in favoritbibliotek och/eller favoritregion under Mina bibliotek visas "Mina bibliotek" och "Min region" överst i bibliotekslistan.

I LIBRIS kan du inte låna eller reservera böcker, men det finns ofta en länk till ditt biblioteks katalog där du kan kontrollera dina lån eller ställa dig i kö för ett lån om du är registrerad låntagare vid biblioteket.

Hitta/låna

Öppettider, adress m.m

Under denna länk kan du hitta information om biblioteket som adress, telefon, öppettider, e-postadress m.m.

Beställa/fjärrlåna

Finns inte boken på ditt bibliotek erbjuder de flesta bibliotek fjärrlåneservice - att beställa boken från ett annat bibliotek.
Mer om fjärrlån

Länk till ett biblioteks egen lokala katalog

Genom klicka på länken för biblioteksnamnet (se bilden ovan) kan du komma till ditt biblioteks lokala katalog. Ofta kan du komma till exakt samma post som du utgått från i LIBRIS.

I ditt biblioteks lokala katalog kan du kontrollera dina lån och ställa dig i kö på en bok som är utlånad om biblioteket erbjuder sådana tjänster och du är registrerad låntagare vid biblioteket.

Lånestatus – är boken utlånad?

Många bibliotek kan visa om boken finns att låna eller är utlånad direkt i LIBRIS. Länken ’utlånad?’ talar om vilket exemplar av en bok som finns att låna.

Finns boken i annan utgåva?

Finns inte boken på ditt bibliotek? Eller är den utlånad? Om du kan tänka dig en annan utgåva av den bok du söker kan du få hjälp under fliken "Andra utgåvor" i titelinformationen. Här ser du om boken finns utgiven även andra årtal, finns på andra språk eller som elektroniskt material.

Har du ställt in något favoritbibliotek i Mina bibliotek kan du direkt få en överblick över vilka utgåvor som finns på ditt/dina favoritbibliotek.

Fliken Andra utgåvor

Copyright © LIBRIS - Nationella bibliotekssystem