Startsida

LIBRIS hjälp

 

Bookmarklets

Denna bookmarklet är en användbar funktion där man 'laddar hem' en sökfunktion till sin webbläsares verktygsfält. Sedan kan man markera ett ord på vilken webbplats som helst och klicka på sökfunktionen. Sökningen på det markerade ordet/frasen skickas då till LIBRIS.

Gör ett bokmärke
Skapa ett bokmärke i din webbläsare. Du kan göra ett bokmärke av följande länk: Sök i LIBRIS

I Firefox kan du dra och släppa länken till din 'Bookmarks Toolbar', i Internet Explorer måste du högerklicka på länken och välja "Lägg till i favoriter". Internet Explorer ger en säkerhetsvarning du måste godkänna.
Markera ord och klicka på bokmärke
Man kan markera ett ord eller en fras på vilken webbsida som helst. När du klickar på bokmärket skickas det markerade ordet till en sökning i LIBRIS.

Markera ett ord

Sökningen görs automatiskt i LIBRIS

Gör ett bokmärke

Javascriptet som läggs i bokmärket

Olika webbläsare hanterar bokmärken olika. Fungerar inte ovanstående länk i din webbläsare kan du prova att klistra in javascriptet i bokmärkets adressfält.Gör ett bokmärke

javascript:if(frames.length>0){F=' (\xd6ppna framen i ett nytt f\xf6nster.)'}else{F=''}if(window.getSelection){Q=window.getSelection();}else if(document.getSelection){Q=document.getSelection();}else if(document.selection){Q=document.selection.createRange().text;}if(!Q || Q == ''){void(Q=prompt('Ingen text \xe4r markerad.'+F+' Skriv in s\xf6kord:',''))};if(Q && Q != ''){location.href='http://libris.kb.se/hitlist?q='+encodeURIComponent(Q);}

Copyright © LIBRIS - Nationella bibliotekssystem