Mat och måltid [Ljudupptagning] studier i svensk matkultur / Nils-Arvid Bringéus :.
-
Bringéus, Nils-Arvid, 1926-2023
-
Kempe, Marianne (berättare/inläsare)
- Publicerad: Enskede : TPB, 2008
- Svenska 1 CD-R (8 tim., 44 min.)
Sammanfattning
Ämnesord
Stäng
- N.-A. B., prof. i etnologi. Kultur- och samhällsmiljöns betydelse för matens roll är några ämnen, som förf. belyser, liksom frosseri och fasta. Kapitlet om fastlagsbullar anknyter till en lång tradition. Regionala skillnader från bondesamhällets måltidsskick finns fortfarande. Även dagens matkultur berörs
Genre
- DAISY
Indexterm och SAB-rubrik
- Mxk-c Etnografi: kosthåll: Sverige
- Mxk-c Etnografi: kosthåll: Sverige
Klassifikation
- 394.1 (DDC)
- Mxk-c/TC (kssb/8)
- Mxk-c (kssb/8)
Inställningar
Hjälp
Titeln finns på 1 bibliotek.
Ange som favorit
-
Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) (Mtm)Ange som favorit
-
Bibliotekets lokala katalog
-
-
Placering: Mx/TC
-
Hör hela (Ladda ner. Tillgänglig för personer med läsnedsättning enligt § 17 Upphovsrättslagen)
Öppettider, adress m.m.