Startsida

LIBRIS hjälp

 

Hitta tidskrifter

Är du endast intresserad av att hitta tidskrifter? Det finns några olika sätt att begränsa till en viss typ av material, t.ex. tidskrifter. Du kan ofta använda samma tillvägagångssätt för andra materialtyper som artiklar, noter, böcker, filmer m.m.

1Avgränsa träffmängd
Du kan ofta prova att göra en bred sökning och sedan avgränsa träffmängden på Typ i högermenyn. Avgränsning på Typ tidskrift m.m. ger en lite bredare avgränsning än till bara tidskrifter (du får även träffar på dagstidningar och rapportserier m.m.), men det ger ändå en bra hjälp vid stora träffmängder.

Avgränsa träffmängd på tidskrifter2Avgränsa i formuläret Utökad sökning
I det utökade formuläret kan du begränsa till tidskrifter genom att fälla ut Materialtyp/materialtyper och bocka för Tidskrifter.

Avgränsa i utökade formuläret


3Använda sökkoder
Du kan begränsa till enbart tidskrifter med hjälp av en så kallad sökkod, både i den enkla sökraden och det booleska formuläret. Du får fram en träfflista som bara innehåller tidskrifter genom att skriva antingen mat:tidskrifter eller styp:p. Du kan lägga till andra ord eller söktermer, t.ex. film. Då måste alla ord finnas i posten (underförstådd operator är AND).
Lista över sökkoderna.

Använda sökkoder för att avgränsa sökning


4Tidskrifter i formuläret Index A-Ö
Indexformuläret erbjuder ett enkelt sätt att ta fram en alfabetisk tidskriftslista. Välj index tidskriftstitel och skriv in tidskriftsnamnet i sökordsfältet.

Copyright © LIBRIS - Nationella bibliotekssystem