Startsida
Hjälp
Sök i LIBRIS databas

     

 

Sökning: onr:w71r160ntpklvlm3 > Health and sustaina...

Health and sustainability in public meals [Elektronisk resurs] an explorative review

Höijer, Karin, 1971- (författare)
Lindö, Caroline (författare)
Mustafa, Arwa (författare)
Nyberg, Maria (författare)
Olsson, Viktoria, 1973- (författare)
Rothenberg, Elisabet, 1960- (författare)
Sepp, Hanna (författare)
Wendin, Karin (författare)
Högskolan Kristianstad Fakulteten för naturvetenskap (utgivare)
Högskolan Kristianstad Fakulteten för naturvetenskap (utgivare)
Högskolan Kristianstad Fakulteten för naturvetenskap (utgivare)
Högskolan Kristianstad Sektionen för lärande och miljö (utgivare)
Högskolan Kristianstad Forskningsmiljön Mat, måltid, hälsa i 24-timmarsperspektivet (utgivare)
Publicerad: MDPI, 2020
Engelska.
Ingår i: International Journal of Environmental Health Research and Public Health. - 1687-9805. ; 17, 1-16
Läs hela texten
Läs hela texten
Läs hela texten
Läs hela texten
  • E-artikel/E-kapitel
Sammanfattning Ämnesord
Stäng  
  • The world is facing a number of challenges related to food consumption. These are, on the one hand, health effects and, on the other hand, the environmental impact of food production. Radical changes are needed to achieve a sustainable and healthy food production and consumption. Public and institutional meals play a vital role in promoting health and sustainability, since they are responsible for a significant part of food consumption, as well as their “normative influence” on peoples’ food habits. The aim of this paper is to provide an explorative review of the scientific literature, focusing on European research including both concepts of health and sustainability in studies of public meals. Of >3000 papers, 20 were found to satisfy these criteria and were thus included in the review. The results showed that schools and hospitals are the most dominant arenas where both health and sustainability have been addressed. Three different approaches in combining health and sustainability have been found, these are: “Health as embracing sustainability”, “Sustainability as embracing health” and “Health and sustainability as separate concepts”. However, a clear motivation for addressing both health and sustainability is most often missing 

Ämnesord

Agricultural and Veterinary sciences  (hsv)
Agricultural Science, Forestry and Fisheries  (hsv)
Food Science  (hsv)
Lantbruksvetenskap och veterinärmedicin  (hsv)
Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske  (hsv)
Livsmedelsvetenskap  (hsv)

Genre

government publication  (marcgt)

Indexterm och SAB-rubrik

health; sustainability; public meals; Europe
Inställningar Hjälp

Beståndsinformation saknas

Om LIBRIS
Sekretess
Blogg
Hjälp
Fel i posten?
Kontakt
Teknik och format
Sök utifrån
Sökrutor
Plug-ins
Bookmarklet
Anpassa
Textstorlek
Kontrast
Vyer
LIBRIS söktjänster
SwePub
Sondera
Uppsök

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

Copyright © LIBRIS - Nationella bibliotekssystem

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy