Startsida
Hjälp
Sök i LIBRIS databas

     

 

Sökning: onr:v538xb11szjzpzcr > Med rätt att utmana...

Med rätt att utmanas - i en skola för alla [Elektronisk resurs] Att utveckla verksamheten kring att inkludera elever med särskild begåvning i lärande.

Mellroth, Elisabet, 1971- (författare)
Karlstads universitet Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013) (utgivare)
Publicerad: Pedagog Värmland, 2018
Svenska.
Ingår i:
Läs hela texten
Läs hela texten
Läs hela texten
Läs hela texten
Läs hela texten
  • E-bok
Sammanfattning Ämnesord
Stäng  
  • Detta är en rapport av ett skolutvecklingsprojekt som pågått från och med våren 2015 till och med våren 2017, det vill säga tre år. Projektets övergripande syfte var att möta den problematik som finns i svensk skola kring att elever med särskild begåvning ofta är understimulerade och ofta lämnas utan stöd och stimulans att vidareutvecklas i kunskap genom undervisning i skolan. Ett mer konkret syfte var att på vetenskaplig grund utveckla innehåll och undervisningssituationer i matematik för elever med särskild begåvning i matematik i det svenska heterogena klassrummet. Målet var att öka kunskapen hos skolpersonal om dessa elever, deras behov, styrkor och svårigheter, samt deras rättigheter. Ett mer detaljerat mål var att definiera vilken typ av innehåll som lämpar sig för elever med särskild begåvning, både med avseende på matematiska förmågor och specifikt matematikinnehåll. Ett ytterligare mål var att identifiera några typer av undervisningssituationer som är speciellt lämpliga för dessa elever i det vanliga klassrummet. Som resultat av projektet har 14 grundskolelärare i Karlstads kommun och en i Borlänge kommun utvecklat sin kompetens att identifiera elever med särskild begåvning i sina klassrum. De har också utvecklat sin kompetens i att möta dessa elever i undervisning. Lärarna uppger vidare att de har ändrat sitt tankesätt kring hur undervisning kan gå till, vilket lett till att de nu utmanar alla elever i klassrummet mer. Genom projektet har vi analyserat, utvecklat och i tre interventioner prövat tio matematikuppgifter. Denna rapport beskriver projektet och de utvecklade uppgifterna, som finns presenterade i rapporten, är ett sätt att sprida projektet vidare till andra pedagogiska verksamheter. Vår förhoppning är att rapporten kan hjälpa andra att utveckla sina verksamheter så att fler elever med särskild begåvning får stöd och stimulans att utvecklas vidare i kunskap genom undervisning i svensk skola. 

Ämnesord

Natural Sciences  (hsv)
Mathematics  (hsv)
Naturvetenskap  (hsv)
Matematik  (hsv)
Social Sciences  (hsv)
Educational Sciences  (hsv)
Pedagogical Work  (hsv)
Samhällsvetenskap  (hsv)
Utbildningsvetenskap  (hsv)
Pedagogiskt arbete  (hsv)
Matematik  (kau)
Mathematics  (kau)

Genre

government publication  (marcgt)

Indexterm och SAB-rubrik

Särskild begåvning
Fortbildning
Gifted education
Inställningar Hjälp

Titeln finns på 1 bibliotek. 

Övriga bibliotek (1)

Ange som favorit
Om LIBRIS
Sekretess
Blogg
Hjälp
Fel i posten?
Kontakt
Teknik och format
Sök utifrån
Sökrutor
Plug-ins
Bookmarklet
Anpassa
Textstorlek
Kontrast
Vyer
LIBRIS söktjänster
SwePub
Sondera
Uppsök

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

Copyright © LIBRIS - Nationella bibliotekssystem

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy