Startsida
Hjälp
Sök i LIBRIS databas

     

 

Sökning: onr:p1r98s97m644307b > The importance of p...

The importance of packaging functions for food waste of different products in households [Elektronisk resurs]

Wikström, Fredrik, 1964- (författare)
Williams, Helén, 1969- (författare)
Trischler, Jakob (författare)
Rowe, Zane (författare)
Karlstads universitet Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013) (utgivare)
Karlstads universitet Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap (from 2013) (utgivare)
Publicerad: MDPI, 2019
Engelska.
Ingår i: Sustainability. - 2071-1050. ; 11:9, 1-16
Läs hela texten
Läs hela texten
Läs hela texten
  • E-artikel/E-kapitel
Sammanfattning Ämnesord
Stäng  
  • The United Nations sustainability goal SDG 12.3 is to reduce the amount of food that is wasted by half, due to environmental and social reasons. This paper aims to analyse the most important packaging functions that affect food waste in households for different products, as the reason for wastage can be expected to differ between different products. The reasons for food wastage of different categories and products have been compiled through literature studies, and possible improvements of packaging functions to reduce food waste have been identified. In addition, an expert workshop judged the most important packaging functions to reduce food waste for a number of products. They also discussed the obstacles and possibilities to realise the packaging improvements. This study confirms that how packaging functions influence food waste on the product level is a highly unexplored question. Most likely, there is high potential to reduce food waste through better adaptions of packaging functions to user needs and habits. Both the literature study and the expert workshop show that less food per pack and better information regarding food safety and storage have high potential to reduce food waste, but also that product specific considerations are necessary. 

Ämnesord

Engineering and Technology  (hsv)
Environmental Engineering  (hsv)
Environmental Management  (hsv)
Teknik och teknologier  (hsv)
Naturresursteknik  (hsv)
Miljöledning  (hsv)
Engineering and Technology  (hsv)
Materials Engineering  (hsv)
Teknik och teknologier  (hsv)
Materialteknik  (hsv)
Agricultural and Veterinary sciences  (hsv)
Agricultural Science, Forestry and Fisheries  (hsv)
Food Science  (hsv)
Lantbruksvetenskap och veterinärmedicin  (hsv)
Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske  (hsv)
Livsmedelsvetenskap  (hsv)
Environmental Science  (kau)
Miljövetenskap  (kau)
Miljö- och energisystem  (kau)
Environmental and Energy Systems  (kau)
Chemical Engineering  (kau)
Kemiteknik  (kau)

Genre

government publication  (marcgt)

Indexterm och SAB-rubrik

Food waste
Household food waste
Packaging development
Packaging functions
Inställningar Hjälp

Beståndsinformation saknas

Om LIBRIS
Sekretess
Blogg
Hjälp
Fel i posten?
Kontakt
Teknik och format
Sök utifrån
Sökrutor
Plug-ins
Bookmarklet
Anpassa
Textstorlek
Kontrast
Vyer
LIBRIS söktjänster
SwePub
Sondera
Uppsök

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

Copyright © LIBRIS - Nationella bibliotekssystem

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy