Startsida
Hjälp
Sök i LIBRIS databas

     

 

Sökning: onr:nxd7lb1tlrz055sk > Kunskapsstyrning i ...

Kunskapsstyrning i besöksnäringen regionala samordnares perspektiv på kunskap i destinationsutveckling / Petra Svensson, Sebastian Larsson.

Svensson, Petra, 1984- (författare)
Larsson, Sebastian (författare)
Linköpings universitet. Centrum för kommunstrategiska studier (utgivare)
Publicerad: Norrköping : Linköpings universitet, Centrum för kommunstrategiska studier, [2018]
Copyright: ©2018
Svenska 1 onlineresurs (43 sidor)
Serie: Rapport / Centrum för kommunstrategiska studier, 1402-876X
Läs hela texten (Fulltext från Linköping University Electronic Press)
Läs hela texten
  • E-bok
Sammanfattning Ämnesord
Stäng  
  • Denna studie syftar till att klargöra vilka kunskapsaktörer som uppfattas som viktiga för den svenska besöksnäringen, hur kunskapsperspektiv samordnas, vilka kunskapsnätverk som finns i regionerna och hur man i dessa arbetar med kunskapsstyrning. Genom att studera detta får vi en grund för att dra slutsatser kring olika former av kunskapsstyrning inom besöksnäringen. Rapporten är skriven inom forskningsprojektet ”Kunskapsstyrning i besöksnäringen”. Projektet finansieras av Tillväxtverket, och syftar till att undersöka hur kommuner och regioner kan stödja, påverka och främja kunskapsutveckling inom besöksnäringen. Projektet grundar sig i Tillväxtverkets insatser under perioden 2016-2019, Hållbar produktutveckling (HPU) , som syftar till att skapa det som man kallar fler ”exportmogna” turistdestinationer. I denna insats ingår sju regionala aktörer: Region Blekinge, Region Dalarna, Regionförbundet Uppsala län, Region Östergötland, Smålands Turism AB, Tourism in Skåne AB och Västarvet. Rapportens huvudsakliga empiriska material är intervjuer med de regionala projektledarna, som kompletterats med intervjuer med besöksnäringsföretagare. Studien utgår från litteratur om kunskapsstyrning och kunskapsutveckling kombinerat med litteratur om samverkan, tvärsektoriell styrning och nätverk. Vi analyserar intervjumaterialet utifrån tre frågor: Vilken form av kunskap står i fokus? Vilka aktörer blir föremål för kunskapsstyrning och hur interagerar dessa aktörers kunskap? Vilka nätverksformer för kunskapsflöden kan urskiljas? Tre primära former av organisering för kunskapsstyrning kan skönjas i analysen. Den första kännetecknas av organiskt och ganska informellt utbyte av kunskaper mellan aktörer, utan specifikt angiven riktning på kunskapsstyrningen. Den andra kännetecknas av strategiskt arbete med inriktning mot att få olika aktörer att ta sig an destinationsperspektivet. Detta innebär en mer formellt angiven riktning på kunskapsstyrningen. Den tredje kännetecknas av en uppdelning av olika slags perspektiv och kunskaper mellan aktörer, där de regionala aktörerna intar ett destinationsperspektiv och strategiskt stöttar besöksnäringsföretag i sin utveckling utifrån detta perspektiv, samtidigt som dessa fokuserar på sina specifika kunskapsområden. Samtliga former för kunskapsstyrning har potentiella för- och nackdelar för kunskapsutvecklingen inom besöksnäringen. 

Ämnesord

Hållbar turism  (sao)
Social Sciences  (hsv)
Political Science  (hsv)
Public Administration Studies  (hsv)
Samhällsvetenskap  (hsv)
Statsvetenskap  (hsv)
Studier av offentlig förvaltning  (hsv)
Sustainable tourism  (LCSH)
Sverige 

Genre

government publication  (marcgt)

Klassifikation

338.4791 (DDC)
Qm (kssb/8 (machine generated))
Inställningar Hjälp

Titeln finns på 2 bibliotek. 

Bibliotek i östra Sverige (1)

Ange som favorit

Övriga bibliotek (1)

Ange som favorit

Sök utanför LIBRIS

Hjälp
Om LIBRIS
Sekretess
Blogg
Hjälp
Fel i posten?
Kontakt
Teknik och format
Sök utifrån
Sökrutor
Plug-ins
Bookmarklet
Anpassa
Textstorlek
Kontrast
Vyer
LIBRIS söktjänster
SwePub
Sondera
Uppsök

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

Copyright © LIBRIS - Nationella bibliotekssystem

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy