Startsida
Hjälp
Sök i LIBRIS databas

     

 

Sökning: onr:mwmwmtjdkstrsl5p > Effects of an odor ...

Effects of an odor or taste stimulus applied to an artificial teat on the suckling behavior of newborn dairy calves [Elektronisk resurs]

Malidaki, Maria (författare)
Laska, Matthias (författare)
Linköpings universitet Institutionen för fysik, kemi och biologi (utgivare)
Linköpings universitet Tekniska fakulteten (utgivare)
Linköpings universitet Institutionen för fysik, kemi och biologi (utgivare)
Publicerad: BioMed Central, 2018
Engelska.
Ingår i: ; 60
Läs hela texten
Läs hela texten
Läs hela texten
  • E-artikel/E-kapitel
Sammanfattning Ämnesord
Stäng  
  • Background: In their first days of life, dairy calves in artificial rearing systems often have difficulty using an artificial teat for feeding. Methods: We examined the age at which calves are able to stand up voluntarily and suckle as well as their suckling behavior when presented with a plain dry teat versus a dry teat modified with a presumably attractive odor or taste substance. Single-housed newborn dairy calves (n = 51) were presented for ten consecutive days with a two-minute two-choice test, in which suckling time was recorded for 1) a plain (control) teat versus a glucose-coated teat (taste test) and 2) a plain teat versus a teat with a "Freshly Cut Grass" odor (odor test). Results: On average, the calves were able to stand up voluntarily and suckle from the second or third day of age on. The "Freshly Cut Grass" odor had no significant effect on their suckling behavior. In contrast, the calves showed a significant preference for suckling the glucose-coated teat and displayed a significantly longer total suckling time in the taste test compared to the odor test. There were no significant differences between sexes regarding suckling behavior. Conclusion: The results of the present study show that glucose had a significant effect on the calves’ teat preference and significantly increased total suckling time with a dry artificial teat. As such, glucose may increase suckling motivation in non-efficient drinkers or ill calves with low motivation to suckle 

Ämnesord

Agricultural and Veterinary sciences  (hsv)
Animal and Dairy Science  (hsv)
Lantbruksvetenskap och veterinärmedicin  (hsv)
Husdjursvetenskap  (hsv)

Indexterm och SAB-rubrik

Artificial teat
Dairy calves
Glucose
Odor
Suckling behavior
Taste
Inställningar Hjälp

Beståndsinformation saknas

Sök utanför LIBRIS

Hjälp
Om LIBRIS
Sekretess
Blogg
Hjälp
Fel i posten?
Kontakt
Teknik och format
Sök utifrån
Sökrutor
Plug-ins
Bookmarklet
Anpassa
Textstorlek
Kontrast
Vyer
LIBRIS söktjänster
SwePub
Sondera
Uppsök

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

Copyright © LIBRIS - Nationella bibliotekssystem

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy