Startsida
Hjälp
Sök i LIBRIS databas

     

 

Sökning: onr:lwxtljtdj8pcdq0x > Insects as food

Insects as food [Elektronisk resurs] a review of sustainability, nutrition and consumer attitudes

Wendin, Karin, 1963- (författare)
Food and Society Proceedings 
Birch, Karina (författare)
Olsson, Viktoria, 1973- (författare)
Högskolan Kristianstad Fakulteten för naturvetenskap (utgivare)
Högskolan Kristianstad Fakulteten för naturvetenskap (utgivare)
Högskolan Kristianstad Fakulteten för naturvetenskap (utgivare)
Publicerad: Cardiff, 2019
Engelska.
Ingår i: Food and Society Proceedings. ; 145-152
Läs hela texten
Läs hela texten
Läs hela texten
  • E-bok
Sammanfattning Ämnesord
Stäng  
  • Interest in the use of insects as food is increasing, not least because they are both nutritious and sustainable! Despite these factors, the vast majority of people, mostly in Western cultures, are reluctant to put insects into their mouths. In some European countries the use of insects as food is prohibited by law. The aim of this review is to give an overall insight into insects as food from the perspectives of sustainability, nutrition, consumer attitudes and European legislation. 

Ämnesord

Agricultural and Veterinary sciences  (hsv)
Agricultural Science, Forestry and Fisheries  (hsv)
Food Science  (hsv)
Lantbruksvetenskap och veterinärmedicin  (hsv)
Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske  (hsv)
Livsmedelsvetenskap  (hsv)

Genre

government publication  (marcgt)

Indexterm och SAB-rubrik

insects food sustainable nutrition attitudes legislation
Inställningar Hjälp

Titeln finns på 1 bibliotek. 

Övriga bibliotek (1)

Ange som favorit
Om LIBRIS
Sekretess
Blogg
Hjälp
Fel i posten?
Kontakt
Teknik och format
Sök utifrån
Sökrutor
Plug-ins
Bookmarklet
Anpassa
Textstorlek
Kontrast
Vyer
LIBRIS söktjänster
SwePub
Sondera
Uppsök

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

Copyright © LIBRIS - Nationella bibliotekssystem

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy