Startsida
Hjälp
Sök i LIBRIS databas

     

 

Sökning: onr:16558238 > Eating culture :

  • Crowther, Gillian (author)

Eating culture : an anthropological guide to food /Gillian Crowther.

  • BokEngelska2013[2013]

Förlag, utgivningsår, omfång ...

  • Publicerad:Toronto :Publicerad:University of Toronto Press,Publicerad:[2013]
  • Copyright:©2013
  • xxx, 324 pages, 8 unnumbered pages of platesillustrations (some color)24 cm
  • texttxtrdacontent
  • unmediatednrdamedia
  • volumencrdacarrier
  • 24 cm

Nummerbeteckningar

  • LIBRIS-ID:16558238
  • ISBN:9781442607750
  • ISBN:1442607750
  • ISBN:9781442604650
  • ISBN:1442604654
  • Ogiltigt nummer / annan version:9781442604674 (epub)

Kompletterande språkuppgifter

  • Språk:engelska

Klassifikation

  • LAC:GN407
  • DDC:394.1/2 23
  • Mxkkssb/8 (machine generated)

Anmärkningar

  • Includes bibliographical references (pages 285-311) and index.
  • Introduction: setting the anthropological table --Part 1. Edibility --Omnivorousness: defining food --Part 2. Ingredients --Settled ingredients: domestic food production --Mobile ingredients: global food production --Part 3. Cooking --Cooks and kitchens --Recipes and dishes --Part 4. Eating --Eating-in: commensality and gastro-politics --Eating-out and gastronomy --Part 5. Digesting --Gastro-anomie: global indigestion --Local digestion: making the global at home --Epilogue: leftovers to takeaway.
  • "Humans have an appetite for food, and anthropology - as the study of human beings, their culture, and society - has an interest in the role of food. From ingredients and recipes to meals and menus across time and space, Eating Culture is a highly engaging overview that illustrates the important role that anthropology and anthropologists have played in understanding food. Organized around the sometimes elusive concept of cuisine and the public discourse - on gastronomy, nutrition, sustainability, and culinary skills - that surrounds it, this practical guide to anthropological method and theory brings order and insight to our changing relationship with food."--pub. desc.

Ämnesord och genrebeteckningar

Sammanhörande titlar

  • Annan version:Also available online:Crowther, Gillian.Eating culture.Toronto : University of Toronto Press, 20139781442604667

Länkade data-URI:er (test)

  • https://id.kb.se/term/sao/Matkultur (Matkultur sao)
  • https://id.kb.se/term/sao/Matvanor (Matvanor sao)
  • https://id.kb.se/term/sao/Etnologi (Etnologi sao)
  • https://id.kb.se/term/sao/F%C3%A4ltarbete (Fältarbete sao)
Inställningar Hjälp

Titeln finns på 3 bibliotek. 

Bibliotek i Mellansverige (1)

Ange som favorit

Bibliotek i västra Sverige (1)

Ange som favorit

Bibliotek i södra Sverige (1)

Ange som favorit
Om LIBRIS
Sekretess
Blogg
Hjälp
Fel i posten?
Kontakt
Teknik och format
Sök utifrån
Sökrutor
Plug-ins
Bookmarklet
Anpassa
Textstorlek
Kontrast
Vyer
LIBRIS söktjänster
SwePub
Sondera
Uppsök

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

Copyright © LIBRIS - Nationella bibliotekssystem

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy