Startsida
Hjälp
Sök i LIBRIS databas

     

 

Sökning: onr:12630208 > Mat och måltid

Mat och måltid [Ljudupptagning] studier i svensk matkultur / Nils-Arvid Bringéus :.

Bringéus, Nils-Arvid 
Kempe, Marianne (berättare/inläsare)
Publicerad: Enskede : TPB, 2008
Svenska 1 CD-R (8 tim., 44 min.)
  • Tal(Talbok)
Sammanfattning Ämnesord
Stäng  
  • N.-A. B., prof. i etnologi. Kultur- och samhällsmiljöns betydelse för matens roll är några ämnen, som förf. belyser, liksom frosseri och fasta. Kapitlet om fastlagsbullar anknyter till en lång tradition. Regionala skillnader från bondesamhällets måltidsskick finns fortfarande. Även dagens matkultur berörs 

Genre

DAISY 

Indexterm och SAB-rubrik

Etnografi
Etnologi
Folklivsforskning
Kosthåll
Kulturantropologi
Matkultur
Matvanor
Socialantropologi
Sverige
Mxk-c Etnografi: kosthåll: Sverige

Klassifikation

394.1 (DDC)
Mxk-c/TC (kssb/8)
Inställningar Hjälp

Titeln finns på 1 bibliotek. 

Bibliotek i södra Sverige (1)

Ange som favorit

Sök vidare

Hjälp
Fler titlar av
Bringéus, Nils-Arvid
Kempe, Marianne
Fler titlar i denna genre
DAISY
Inläst ur

Sök utanför LIBRIS

Hjälp
Om LIBRIS
Sekretess
Blogg
Hjälp
Fel i posten?
Kontakt
Teknik och format
Sök utifrån
Sökrutor
Plug-ins
Bookmarklet
Anpassa
Textstorlek
Kontrast
Vyer
LIBRIS söktjänster
SwePub
Sondera
Uppsök

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

Copyright © LIBRIS - Nationella bibliotekssystem

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy