Startsida
Hjälp
Sök i LIBRIS databas

     

 

Sökning: onr:12273414 > A history of food

Toussaint-Samat, Maguelonne: Histoire naturelle & morale de la nourriture.

A history of food [Elektronisk resurs] / Maguelonne Toussaint-Samat ; translated by Anthea Bell.

Toussaint-Samat, Maguelonne, 1926- (författare)
Ebooks Corporation. 
ISBN 9781444305142
New expanded ed.
Publicerad: Chichester : Wiley, 2009
Engelska 756 p.
  • E-bok
Innehållsförteckning Sammanfattning Ämnesord
Stäng  
  • Foreword to the New Expanded Edition; Preface; List of Illustrations; Acknowledgements; Introduction; PART I COLLECTING GATHERING HUNTING; From Fire to the Pot; 1 Collecting Honey; Honey in the Golden Age; A Taste of Honey; Honey in Legend; Honey in Nature and History; Honey-Cakes, Spice-Bread, Gingerbread; Mead and Sacramental Intoxication; 2 The History of Gathering; The Ancient Pulses; The Symbolism of Beans; The Etymology (and Entomology) of Haricot Beans; The Holy War of Cassoulet; Soya: the Most Widely Eaten Plant in the World; Soya: Nutritional Facts and Figures; Mushrooms and Fungi. 
  • RootsTable 2.1 Vegetable Nutrition (The use made of fruits, leaves, stems, pulp, roots, seeds); 3 Hunting; The Great Days and the Decline of Game; Nutritional Facts and Figures about Game; PART II Stock-breeding Arable Farming: Meat, Milk, Cereals; The Evidence of Occupied Sites; 4 The History of Meat; The Birth of Stock-breeding and Society; Table 4.1 Areas of Origin of the First Domestic Animals; Meat-Eating: Likes and Dislik. 
  • The story of cuisine and the social history of eating is a fascinating one, and Maguelonne Toussaint-Samat covers all its aspects in this classic history.:.; New expanded edition of a classic book, originally published to great critical acclaim from Raymond Blanc, The New York Times , The Sunday Telegraph , The Independent and more.; Tells the story of man's relationship with food from earliest times to the present day.; Includes a new foreword by acclaimed food writer Betty Fussell, a preface by the author, updated bibliography, and a new chapter bringing the story up to date. 

Ämnesord

Mat och dryck  -- historia -- sociala aspekter (sao)
Nutrition  -- Social aspects -- History. (LCSH)
Food  -- History. (LCSH)
Food supply  -- History. (LCSH)

Genre

Electronic books.  (LCSH)

Indexterm och SAB-rubrik

Qca:k Mat och dryck: historia
Mxk Etnografi: kosthåll
Kt Allmän kulturhistoria

Klassifikation

TX353.T6413 2009 (LCC)
641.3009 (DDC)
Qca:k (kssb/8)
Mxk (kssb/8)
Kt (kssb/8)
Inställningar Hjälp

Titeln finns på 5 bibliotek. 

Bibliotek i Mellansverige (1)

Ange som favorit

Bibliotek i Stockholmsregionen (2)

Ange som favorit

Bibliotek i västra Sverige (2)

Ange som favorit

Sök vidare

Hjälp
Fler titlar av
Toussaint-Samat, Mag ...
Ebooks Corporation.
Fler titlar om
Mat och dryck
Mat och dryck
och historia
och sociala aspekter
Nutrition
Nutrition
och Social aspects
och History.
Food
Food
och History.
Food supply
Food supply
och History.
Fler titlar i denna genre
Electronic books.

Sök utanför LIBRIS

Hjälp
Om LIBRIS
Sekretess
Blogg
Hjälp
Fel i posten?
Kontakt
Teknik och format
Sök utifrån
Sökrutor
Plug-ins
Bookmarklet
Anpassa
Textstorlek
Kontrast
Vyer
LIBRIS söktjänster
SwePub
Sondera
Uppsök

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

Copyright © LIBRIS - Nationella bibliotekssystem

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy