Startsida
Hjälp
Sök i LIBRIS databas

     

 

Sökning: onr:11934610 > Adequate food for a...

Adequate food for all : culture, science, and technology of food in the 21st century / edited by Wilson G. Pond, Buford L. Nichols, Dan L. Brown.

Pond, Wilson G., 1930-
Nichols, Buford Lee, 1931-
Brown, Dan L. 
ISBN 9781420077537
Publicerad: Boca Raton : CRC Press, c2009.
Engelska xxv, 436 p., [4] p. of plates
  • Bok
Innehållsförteckning Ämnesord
Stäng  
  • Emergence and evolution of agriculture: the impact on human health and lifestyle / Clark Spencer Larsen -- The evolving knowledge of nutrition / Buford L. Nichols and Roberto Quezada-Calvillo -- Role of religion, spirituality, and faith in food choices / Jeffrey Stanton Kellam -- The influence of culture and customs on food choices / Cindy M. Imai, Dustin J. Burnett, and Johanna T. Dwyer -- Digestion and absorption of carbohydrates / Roberto Quezada-Calvillo and Buford L. Nichols -- Lipids / Duane E. Ullrey -- Protein and amino acids / Duane E. Ullrey -- Vitamins and mineral elements / Duane E. Ullrey -- Overweight, obesity, and related diseases / Gail G. Harrision and Summer Hamide -- Diseases of nutrient deficiencies / Barbara Elaine Golden -- Effects of growth retardation and nutrient deficiencies on cognitive function and behavior in infants and children / Susan P. Walker and Julie M. Meeks Gardner -- Animal source foods: effects on nutrition and function in children in developing countries / Monika Grillenberger -- Functional foods / John W. Finley -- Global food safety issues / Mindy Brashears and Tyler Stephens -- Challenge and threats to sustainable food production / Larry W. Harrington and Peter R. Hobbs -- Global climate change and agriculture / Roberto César Izaurralde -- Bioenergy: energy sources and costs for agriculture / Donald C. Erbach and Wallace W. Wilhelm -- Soil science: management and conservation / R. Lal -- Advances in water science, management, and conservation / B.A. Stewart -- Crop science and production technology / Peter R. Hobbs and Larry W. Harrington -- Animal science and production technology / G. Eric Bradford, Wilson G. Pond, and Kevin R. Pond -- World population and food availability / Shahla Shapouri and Stacey Rosen -- Changing food supply, demand, and marketing issues: what affects price and affordability? / Miguel I. Gómez, Charles F. Nicholson, and Paul E. McNamara -- Food availability and quality: situations and opportunities in developing countries / Dan L. Brown.

Ämnesord

Lantbruk  (sao)
Nutrition  (sao)
Matvanor  (sao)
Hälsa  (sao)
Food supply.  (LCSH)
Agriculture.  (LCSH)
Nutrition.  (LCSH)
Livsmedelsförsörjning  -- miljöaspekter (sao)
Health  (LCSH)
Agriculture  (LCSH)
Food habits  (LCSH)
Nutrition  (LCSH)

Indexterm och SAB-rubrik

Qade Världsekonomi
Mxk Etnografi: kosthåll
Pmbb Livsmedel
Vc Medicinsk fysiologi, biofysik och kemi

Klassifikation

HD9000.5 (LCC)
338.1/9 (DDC)
363.8 (DDC)
Qade (kssb/8)
Mxk (kssb/8)
Pmbb (kssb/8)
Vcc (kssb/8)
Inställningar Hjälp

Uppgift om bibliotek saknas i LIBRIS

Kontakta ditt bibliotek, eller sök utanför LIBRIS. Se högermenyn.

Om LIBRIS
Sekretess
Hjälp
Fel i posten?
Kontakt
Teknik och format
Sök utifrån
Sökrutor
Plug-ins
Bookmarklet
Anpassa
Textstorlek
Kontrast
Vyer
LIBRIS söktjänster
SwePub
Uppsök

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

Copyright © LIBRIS - Nationella bibliotekssystem

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy