Startsida
Hjälp
Sök i LIBRIS databas

     

 

Sökning: onr:10519154 > The bloodless revol...

The bloodless revolution : a cultural history of vegetarianism from 1600 to modern times / Tristram Stuart.

Stuart, Tristram (författare)
ISBN 978-0-393-05220-6
1. American ed.
New York : W.W. Norton & Co., 2007.
Engelska xxvi, 628 p., [24] p. of plates
  • Bok
Innehållsförteckning Ämnesord
Stäng  
  • I. Grass roots -- 1. Bushell's bushel, Bacon's bacon and The great instauration -- 2. John Robins : the Shakers' God -- 3. Roger Crab : levelling the food chain -- 4. Pythagoras and the sages of India -- 5. 'This proud and troublesome thing, called man' : Thomas Tryon, the Brahmin of Britain -- 6. John Evelyn : salvation in a salad -- 7. The Kabbala stripped naked -- 8. Men should be friends even to brute beasts : Isaac Newton and the origins of pagan theology -- 9. Atheists, deists and the Turkish spy -- II. Meatless medicine -- 10. Dieting with Dr. Descartes -- 11. Tooth and nail : Pierre Gassendi and the human appendix -- 12. The mitre and the microscope : Philippe Hecquet's Catholic fast food -- 13. Dr. Cheyne's sensible diet -- 14. Clarissa's calories -- 15. Rousseau and the bosoms of nature -- 16. The counter-vegetarian mascot : Pope's happy lamb -- 17. Antonio Cocchi and the cure for scurvy -- 18. The Sparing diet : Scotland's vegetarian dynasty -- III. Romantic dinners -- 19. Diet and diplomacy : eating beef in the land of the Holy Cow -- 20. John Zephaniah Holwell : Voltaire's Hindu prophet -- 21. The cry of nature : killing in the name of animal rights in the French Revolution -- 22. The Marquis de Valady faces the guillotine -- 23. Bloodless brothers -- 24. John 'Walking' Stewart and the utility of death -- 25. To kill a cat : Joseph Ritson's politics of atheism -- 26. Shelley and the return of nature -- 27. The Malthusian tragedy : feeding the world -- Epilogue : vegetarianism and the politics of ecology : Thoreau, Gandhi and Hitler.

Ämnesord

Vegetarianism  -- historia -- Europa (sao)
Diet, Vegetarian  -- ethnology -- Europe. (MeSH)
Diet, Vegetarian  -- ethnology -- India. (MeSH)
Diet, Vegetarian  -- history -- Europe. (MeSH)
Diet, Vegetarian  -- history -- India. (MeSH)
Colonialism  -- history -- Europe. (MeSH)
Colonialism  -- history -- India. (MeSH)
Cultural Characteristics  -- Europe. (MeSH)
Cultural Characteristics  -- India. (MeSH)
History, Modern 1601-  -- Europe. (MeSH)
History, Modern 1601-  -- India. (MeSH)
Religion  -- Europe. (MeSH)
Religion  -- India. (MeSH)
Social Values  -- Europe. (MeSH)
Social Values  -- India. (MeSH)
Vegetarianism  -- Europe -- History. (LCSH)
Vegetarianism  -- Religious aspects -- Hinduism. (LCSH)
Europeans  -- India -- History -- 17th century. (LCSH)
Europeans  -- India -- History -- 18th century. (LCSH)
Végétarisme  -- Europe -- Histoire. (Vedettes-matière)
Végétarisme  -- Aspect religieux -- Hindouisme -- Histoire. (Vedettes-matière)
Européens  -- Inde -- Histoire -- 17e siècle. (Vedettes-matière)
Européens  -- Inde -- Histoire -- 18e siècle. (Vedettes-matière)
Hinduism  (sao)
Hinduism  (LCSH)

Klassifikation

613.2/6209 (DDC)
Vmb:k (kssb/8)
Kt (kssb/8)
Inställningar Hjälp

Titeln finns på 3 bibliotek. 

Bibliotek i Stockholmsregionen (1)

Ange som favorit

Bibliotek i södra Sverige (2)

Ange som favorit

Sök vidare

Hjälp
Fler titlar av
Stuart, Tristram
Fler titlar om
Vegetarianism
Vegetarianism
och historia
och Europa
Hinduism
Vegetarianism
Vegetarianism
och History.
och Europe
Vegetarianism
Vegetarianism
och Religious aspects
och Hinduism.
Europeans
Europeans
och History
och 17th century.
och India
Europeans
Europeans
och History
och 18th century.
och India
visa fler...
visa färre...

Sök utanför LIBRIS

Hjälp
Om LIBRIS
Sekretess
Blogg
Hjälp
Fel i posten?
Kontakt
Teknik och format
Sök utifrån
Sökrutor
Plug-ins
Bookmarklet
Anpassa
Textstorlek
Kontrast
Vyer
LIBRIS söktjänster
SwePub
Sondera
Uppsök

Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR. Läs mer om hur det funkar här.
Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst.

Copyright © LIBRIS - Nationella bibliotekssystem

 
pil uppåt Stäng

Kopiera och spara länken för att återkomma till aktuell vy